تازه های کتاب

کتاب «عشق تدریجی یک زن » با نویسندگی عاطفه غلامزاده منتشر شد ـ انتشارات حوزه مشق

کتاب “عشق تدریجی یک زن ” اثر عاطفه غلامزاده از انتشارات بین المللی حوزه مشق به بازار کتاب آمد.
این کتاب شامل 50 اثر {شعر } در 63 صفحه، و با مقدمه به قلم مهدی بیرانوند روژمان به چاپ رسیده است

بخشی از مقدمه کتاب:
شعر یک واقعه‌ ناگهانی است، از سکوت بیرون می‌آید و به سکوت بر‌می‌گردد. شعر سخنی است خیال انگیز که از اقوالی موزون و متساوی ساخته شده باشد. از روزی که انسان شعر را شناخته است، آن را ملازم وزن یافته و آهنگ و وزن شعر، او را مسحور و مفتون خویش ساخته است. شعر، در لغت به معنی دانش و فهم و ادراک است که چامه، سرود، سخن و چکامه نیز خوانده شده است و در تعریف شعر گفته اند که: کلامی است موزون و مقفی که دارای معنی باشد، و این تعریف شعر است. از روزی که انسان شعر را شناخته است، آن را ملازم وزن یافته و آهنگ و وزن شعر، او را مسحور و مفتون خویش ساخته است.

شاعران و منتقدان، تعریف‌های گوناگون و بی‌شماری از «شعر» ارائه داده‌اند. در تعریف‌های سنتی دربارهٔ شعر کهن فارسی، ویژگی اصلی شعر را موزون و آهنگین بودن و ادای حق مطلب به زیباترین شیوه ممکن آن دانسته‌اند. در تعریف‌هایی دیگر، با دانش، فهم، درک، ادراک و وقوف یکی انگاشته شده‌است.  دهخدا در فرهنگ لغت خود به تعاریف علمای عرب نیز اشاره کرده و می‌نویسد: «نزد علمای عرب کلامی را شعر گویند که گویندهٔ آن پیش از ادای سخن قصد کرده باشد که کلام خویش را موزون و مقفی ادا کند و چنین گوینده‌ای را شاعر نامند ولی کسی که قصد کند سخنی ادا کند و بدون اراده سخن او موزون و مقفی ادا شود او را شاعر نتوان گفت». به قول ملک الشعرای بهار ” شعر دانی چیست؟ مرواریدی از دریای عقل شاعر، آن افسونگری کاین طرفه نروارید سفت” در هزاره دوم پیش از میلاد؛ ریگ‌وِدا، که از قدیمی‌ترین اشعار و سرودهای مذهبی هندی به زبان سانسکریت ودایی است، سروده شد.

– شعر نو

از زمان مشروطیت شعر فارسی از نظر عناصری چون اندیشه، زبان، قالب و … همگام با شعر نو جهان مدرن دگرسان شد و نهال شعر نو فارسی خود را نشان داد و بالیدن گرفت و به وسیلهٔ نیما یوشیج شعرنو به انسجام رسید. شاعران پارسی‌زبان تا پیش از ظهور نیما یوشیج همواره بر همان الگوها و قالب‌های سنتی وفادار بودند و شعر پارسی محدود و محصور در اوزان و افاعیل عروضی بسر می‌برد و بر پایهٔ همان چارچوب‌ها با معیار مصراع و بیت سنجیده می‌شد. نیما یوشیج با کوتاه و بلند کردن مصرع‌ها و جابجایی قافیه‌ها، بدعتی در موسیقی شعر به‌ وجود آورد و اگرچه وزن را برای شعر لازم و حتمی می‌شمرد ولی آن‌را مبنی بر امتداد مصوتها و تکیه کلمات می‌دانست، نه آن‌که همچون شعر قدیم وزن بیت یا مصراع، معیار تعیین وزن شعر به‌شمار آید.

در یک دسته بندی کلی به ترتیب پیدایش و قدمت، انواع شعر نو در ادبیات فارسی  به سه دسته زیر تقسیم می شود:

شعر نیمایی: این نوع شعر دارای وزن خاصی می باشد، اما قافیه‌ها جای مشخصی ندارند، اشعار اخوان ثالث، فروغ فرخزاد و سهراب سپهری در این دسته قرار می گیرد.

شعر سپید: این نوع شعر آهنگی خاص دارد اما دارای وزن و قافیه خاصی نیست. برخی از اشعار شاملو این گونه هستند.

موج نو: این نوع شعر قافیه و وزن خاصی ندارد و اندکی پیچیده است. برخی از اشعار احمد رضا احمدی در این دسته قرار می گیرند.

شاعر این اثر عاطفه غلامزاده شاعر سپید سرا و نویسنده به سال ۱۳۶۸ در دی ماه در شهر رشت بدنیا آمد. وی نوشتن و سرودن را از دوران متوسطه و بطور حرفه ای از سال ۱۳۹۴ آغاز کرد و طی سالها پشت کار و تلاش توانست بعنوان یکی از سرپرستان نویسندگی در انتشارات بین المللی حوزه مشق ” تهران ” مشغول به کار هنری شود.
غلامزاده همچنین سردبیر فصلنامه ژامک و گاهنامه فواره اندیشه می باشد. وی همچنین مولف هفت کتاب مشترک در حوزه شعر و برنده دیپلم افتخار جشنواره کتاب ” حوزه مشق “، برترین سرپرست نویسندگان ” حوزه مشق ” و کسب مقام سوم اولین جشنواره کشوری ” تکاور ” بزرگداشت شهدای ارتش و شهید مرتضی بیرانوند و جشنواره سراسری نکوداشت صدمین زادروز ادیب تاریخ نگار دکتر عبدالحسین زرین کوب در بخش شعر مقام سوم می باشد
و همچنین تقدیر نامه شعر از کشور عراق را کسب کرده است.

 

 

 

 

❤️❤️

روابط عمومی انتشارات بین المللی حوزه مشق

https://hozeyemashgh.ir

چاپ انواع کتاب: شعر،داستان،دلنوشته،رمان،زندگینامه،سفرنامه،نمايشنامه،فیلمنامه، تبدیل جزوات اساتید،مربیان، معلمان و دانشجویان به کتاب تبدیل پایان نامه کارشناسی ارشد به کتاب  تبدیل رساله دکتری به کتاب  مشاوره، نگارش و تدوین پایان نامه و رساله در رشته های علوم انسانی و اسلامی استخراج مقاله از پایان نامه و اکسپت مقاله  انجام طراحی جلد و صفحه آرایی در بالاترین کیفیت  ویراستاری حرفه ای کتاب

همین الان به کارشناسان حوزه مشق پیام بدهید.

Author Image
فردین احمدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *